4 metoder är lättare att uppleva obehagliga händelser

Vi hör ofta att "dåliga" känslor inte kan undertryckas, men de måste accepteras och utarbetas. Är det möjligt att göra detta utan att fastna i oändlig reflektion och ånger? Lärarpsykolog Amy L. Iva tror att svaret ligger i utövandet av självledarskap.

Försöker känna igen och utarbeta känslomässiga reaktioner på dåliga händelser, vi fastnar ofta i en cirkel av upprepande tankar, och vi blir bara värre. Vad är det bästa sättet att förstå svåra omständigheter, för att inte hängas upp på klagomål och dåliga minnen? Svaret är relaterat till självdestationsförmågan.

Varför är det viktigt att självleda

När du tappar i huvudet känslomässigt spännande detaljerna om hur du blir förolämpad, reagerar du ur självbelastningens synvinkel. Självledarskap gör att du kan ta ett steg tillbaka och titta på dig själv och på situationen mer objektivt.

Enligt studien av Itan f. Cross, professorer i psykologi från University of Michigan, självledande hjälper till att bättre förstå deras reaktioner, och det finns mindre känslomässig smärta och tecken på stress.

De som kunde självförstörning, efter några veckor eller månader, var mycket mindre oroliga när de kom ihåg en obehaglig händelse. De var också mindre benägna att bläddra igenom samma problem igen.

Detta hjälper till att komma till "adaptiv självreflektion": istället för nedsänkning i obehagliga minnen, lär sig en person att rekonstruera en obehaglig händelse, men inte för att överleva smärtan igen, men att förstå och släppa. Tack vare självledande blir en dålig händelse användbar upplevelse.

Denna praxis har andra fördelar: det finns färre aggressiva tankar och känslor, och kompetenta beteendefärdigheter i en konfliktsituation förbättras.

Självledarskap i praktiken

Föreställ dig att två barn grälade. Låt oss kalla dem Tom och Jessica. Båda känner sig förolämpade, arga och klagar över varandra för sina föräldrar: "Och han sa …", "Och hon gjorde …"

Detta är självbelastningens position: alla fokuserar bara på sina känslor, inte tar hänsyn till känslorna hos en annan. De är för arga för att titta på situationen från sidan.

Om du låter dem ta en paus från varandra och sedan be dem titta på situationen genom ögonen på en yttre observatör, kommer deras https://www.sipoonkorpi.com/vad-en-kvinna-vill-ha-9-fakta-om-sexuell-lust/ inställning till situationen att förändras.

Detta tillvägagångssätt kan verka lite konstgjord eller för primitiv. Men många studier visar: Förändringen av synvinkel påverkar i hög grad uppfattningen och handlingen. Om du löser dina egna svårigheter eller lär barn att utarbeta problem, kommer flera tekniker att hjälpa dig:

  • Föreställ dig en tredje partyobservatör. Föreställ dig en fluga på väggen i bokstavlig mening. Eller tänk på hur din rättsliga vän reagerade på denna situation. En ny studie visade att detta är en mycket effektiv metod: när fem -åriga barn i svåra situationer representerade Batman och frågade sig själva: ”Vad Batman skulle göra i denna situation?", Detta hjälpte dem att distansera sig från problemet och lösa det mer effektivt.
  • Undvik pronomen "jag". Under genomförandet av den interna dialogen, fokusera på pronomen för den tredje personen: han, de, de. När deltagarna i studien under den interna dialogen använde sina egna namn eller pronomen av en tredje person, hade de en minskning av känslan av hot och ångest, och svårigheterna blev övervinnade.
  • Skriv om det. Kom med en berättelse som hjälper till att abstrahera från situationen och förklara den negativa händelsen. Forskningsdeltagare som praktiserade ”Emotional Letter” mer effektivt självledande jämfört med dem som helt enkelt reflekterade över situationen eller skrev om andra känslomässigt neutrala ämnen. Människor som demonstrerade självföretagets position, använde mindre personliga pronomen och ord med en negativ känslomässig färg i sina skivor. Dessutom använde de ofta förklarande ord som "eftersom" och "varför".
  • Fokusera på din framtid "jag". Den nya riktningen för forskning inom området självledande studerar hur mycket avstånd som kan vara effektivt. Fråga dig själv: ”Hur kommer jag att förhålla mig till detta efter en vecka eller tio år?". En imaginär tidsresa hjälper, eftersom det distraherar uppmärksamheten från tillfälliga omständigheter. Insikten att allt försvinner är lugnande.

Om du vill förstå dina känslor och samtidigt inte drunkna i dem, kommer dessa självledande strategier att hjälpa dig i ditt personliga liv och i en professionell.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *